Регистрация

Телешко със зелен фасул и домати

Телешко със зелен фасул и домати
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1086

Задушено телешко месо в доматен сос със зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г телешко месо
  • 600 г зелен фасул
  • 600 г домати
  • 2 с.л. доматена паста
  • 2 глави червен лук
  • 50 мл олио
  • 50 г масло
  • сол и пипер
  • дафинов лист
  • бахар

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на едри хапки и обтрийте със сол и пипер.

2. Нарежете лука на полумесеци, доматите обелете и нарежете на кубчета като запазите и водата от тях.

3. Сгорещете половината от олиото и маслото в тенджера и запечатайте мръвките от всички страни за по 2 минути. Извадете и налейте останалото олио. Щом се сгорещи, намалете огъня на умерен и добавете лука. Гответе 3-4 минути.

4. Върнете обратно месото, добавете доматената паста и маслото, щипка захар и гответе няколко минути. Добавете и доматите, дафиновия лист и бахара, посолете и захлупете с капак. Оставете да се готви на умерен огън 45 минути.

5. Добавете зеления фасул, захлупете отново и гответе още 30 минути.

6. Сервирайте топло, по желание с гарнитура от бял ориз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта