Регистрация

Телешко руло с парено сирене



Телешко руло с парено сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1946

Руло от телешка плешка с плънка от домати и скаморца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.06.2017

Апетитно руло, подобие на руло Стефани готвят Лора и Стоян като залагат на смляна телешка плешка. По желание можете да използвате друг тип телешка кайма или да грабнете пакет кайма смес, ако предпочитате по-мазничката храна. Месото се замесва със сол и пипер и се добавят овесени ядки за хрупкавост и сгъстяване на текстурата. В каймата влизат още яйце и настърган пармезан, които гарантират, че рулото няма да се разпадне при печене.

Следва да се разстели каймата върху хартия за печене и да се намже с ароматен сос от домати от консерва с босилек и чесън. После се поръсва с рендосана скаморца - вид италианско сирене, подобно на моцарела, но твърдо като кашкавал. Ако не успеете да си намерите именно този крушовиден продукт, можете да смесите кашкавал и моцарела. После рулото се завива стегнато и се увива в алуминиево фолио, след което се пече за 40 минути на фурна.

През това време имаме шанс да направим зеленчукова гарнитура за поднасяне, като просто запържим лук и зелени чушки с риган. Следва да отгърнем рулото от фолиото и да го намажем с остатъка от доматения сос. После поръсваме с настърган пармезан и допичаме за 15-20 минути. Накрая сервираме върху зеленчуците.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта