Регистрация

Телешко варено с картофи и зеленчуци



Телешко варено с картофи и зеленчуци
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1658

Супа с телешко, кореноплодни и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Майсторска телешка супа показва Миро в канала Готвене за начинаещи, като прави телешко варено с много зеленчуци и подправки и отделя особено внимание на детайла, за да се получи идеалната супа - ароматна, засищаща и здравословна.

Първо месото се накисва във вода, за да пусне излишната си кръв. Все пак идеята е бульонът да стане бистър. После се поставя в тенджера и се добавят зърна бахар и пипер, дафинови листа, дръжки от магданоз, парчета морков, целина и лук, морска сол. Всичко се залива със студена вода и се оставя да ври на умерен огън под капак за 2 часа.

През това врмеме се приготвят и останалите зеленчуци - корен и стебла целина, морков, картофи и лук, нарязани на еднакви неголеми парчета. Наситняват се и зеленините за подправка - листа целина, магданоз и девисил. Свареното месо се охлажда, за да може да бъде нарязано на същите по големина парчета. Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата. Добавят се зеленчуците и се вари до омекване на картофите. Подправя се при нужда с още сол, добавят се зеленищата и супата е готова - сгряваща и много апетитна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта