Регистрация

Тарталети с орехи, кокосов крем и череши



Тарталети с орехи, кокосов крем и череши
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 1672

Орехови кошнички с какао и мед, плънка от кокосов крем и черешов топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.06.2017

Индивидуални сладкиши без печене представят Лора и Стоян като готвят вкусни кошнички с снова от ядки, мед и кокосово масло с плънка от нежен сметанов крем с жълтъци, кокосово мляко и ванилия. А на финала - черешката на украсата от мариновани череши в мед и ванилова захар. Това е десерт, който ще трогне близките и гостите с уникалната си визия и неповторим вкус, а екстравагантността на продуктите носи приятни изненади и неочаквана сладост.

Първо се приготвя основата на тарталетите като в блендер се смилат орехи с кафява захар. Полученото брашно се овкусява с мед и се превръща в мазна текстура благдарение на добавката от кокосово масло. Следва тестото без брашно да се разпредели в купички и да се остави в хладилник за 6 часа. Ето имаме достатъчно време да направим крема.

Него приготвяме като разбиваме жълтъци със сметана, царевично нишесте, кокосово мляко и захар. Сместа се сгъстява на котлон и след това в нея се добавя бита сметана и ванилия. После щедро пълним кошничките с крема, но има още за готвене. Ако не разполагате с череши, можете да украсите с домашно сладко, листенца мента, резени плодове или да използвате от готовите формички за декорация, но водещите предлагат да си направим апетитен топинг от череши. За целта почистваме плодовете от костилките и ги разполовяваме. След това ги смесваме с мед и ванилова захар. Щом постоят в тази сладка марината, се превръщат в страхотен плодов сос, с който можем да залеем тарталетите преди поднасяне.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта