Регистрация

Тарталети за гости в три вида



Тарталети за гости в три вида
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3804

Маслени кошнички с риба, месо и салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.10.2017

Хрупкави кошнички от маслено тесто със солена плънка от вид по избор показват Лора и Стоян като предлагат да си направим тарталети с риба, тарталети с домати или тарталети с бекон и грах. Тъй като приготвянето на всяка от плънките отнема време, идеята е да видите трите варианта и да си изберете на кой от тях да заложите, за да изглезите семейство, приятели или гости със страхотен тестен ордьовър или мезе. Направата на трите вида започва по един и същи начин - със замесване на маслено тесто за тарталети.

В купа осоленото брашно се претрива с ръце с кубчета масло до получаването на маслени трохи. После се добавя яйце и се замесва маслено тесто, което се увива в стреч фолио и се прибира в хладилник за половин час, за да се стегне и стане удобно за разточване. От него вместо малки тарталети, можете да си направите един голям солен тарт, който после да разрежете на парчета като пай. Охладеното тесто се разточва на кора и се прехвърля в желаните формички. Покрива се с хартия за печене, отгоре се изсипва морска сол, която да пази от надуване при термичната обработка и след това се пече. В определен етап от готвенето се маха солта и се допича. А накрая имаме уникални кошнички, в които можем да поднесем желаната от нас плънка.

Изборът, който ни дават водещите е между плънка от домати с бяло сирене, подходяща за вегетарианци и лактовегетарианци. Можем да си харесаме питателния пълнеж от печени розички бекон с пържен в масло лук и грах или пък да се спрем на изискания вариант от пушено рибно филе с крутони, естрагон и лимонова кора. Хубаво е да си направите плънката още докато тестото се охлажда и пече.

Защото това не е всичко. На финала правим и заливка от смесени жълтъци с мляко и течна животинска сметана. Готовите и охладени тарталети се пълнят с избраната смес и се заливат с млечния сос. Влизат във фурната за допичане, а после са готови да съберат погледите на всички на трапезата.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта