Регистрация

Сьомга с 2 дресинга и хрупкава кожа от сьомга

Сьомга с 2 дресинга и хрупкава кожа от сьомга
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 7286

Изтънчено сготвена сьомга за претенциозни гастрономи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • малка шепа див лук, нарязан
  • винегрет с горчица (10 части зехтин, не "extra-virgin", 2 части дижонска горчица, 1 част сок от лимон или лайм, сол и пипер)
  • зехтин с копър (шепа много фино нарязан копър, поставен за няколко часа в зехтин, не "extra-virgin", за да попие аромата)
  • 220 г сьомга филе, с кожата, без люспите, отстранете кожата и я запазете
  • 2 филийки кафяв малцов хляб с коричка

Начин на приготвяне:

1. Първо сложете в чиния дивия лук и двата дресинга.

2. Нарежете кожата на сьомгата на дълги, тънки ивици.

3. Нарежете сьомгата на малки парчета с размера на хапки.

4. Загрейте тиган с малко зехтин или друго олио за готвене.

5. Запечете хапките сьомга на силен огън няколко минути, докато се оцвети отвън. Махнете от тигана и запазете.

6. Изпържете тънката кожа на сьомгата докато не стане хрупкава, но не изгоряла.

7. Сложете парчетата сьомга в чиния и покрийте с кожата.

8. Поднесете с хляба.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25-30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта