Регистрация

Сьомга с пържени спагети по азиатски

Сьомга с пържени спагети по азиатски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3543

Маринована сьомга в чесън и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • филе от сьомга
  • соев сос
  • настърган чесън
  • мед
  • мирин
  • фъстъчено масло
  • дистилиран оцет
  • сусамово олио
  • олио от канола
  • черен пипер
  • настърган джинджифил
  • глава лук
  • пълнозърнести спагети
  • червена сладка чушка/зелена сладка чушка
  • моркови
  • препечени сусамови семена

На маринатата за сьомгата:

  • соев сос
  • настърган чесън
  • настърган джинджифил
  • мед
  • мирин
  • пипер

 

Начин на приготвяне:

Филетата трябва да престоят в марината за поне 3 часа. След това изпечете на 200°С, като поливате със соковете, докато месото се втвърди и стане златисто отвън.

На спагетите:


1. В купа разбъркайте 1/3 ч.ч. соев сос, 1/4 ч.ч. фъстъчено масло, 1/8 ч.ч. дистилиран оцет, 1/8 ч.ч. мирин, 4 ч.л. сусамово олио, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. олио от канола и смлян пипер.


2. Загрейте уок и прибавете 4 ч.л. зехтин. Сотирайте 1 скилидка чесън (счукан), 1 ч.л. джинджифил (настърган) и 1 средна глава лук (ситно нарязан). (Междувременно сварете 500 г спагети в подсолена вода до омекване.)

3. Прибавете 1/2 червена чушка (тънко нарязана), 1/2 зелена чушка (тънко нарязана) и 1 ч.ч. нарязани на жулиени моркови. Гответе 1 мин.

4. Бързо прибавете сварените спагети в уока и покрийте със соса. Гответе около 1 мин. Прехвърлете в чиния за сервиране.

5. Поръсете с препечени сусамови семена и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта