Регистрация

Сьомга на фурна с гарнитура от картофи



Сьомга на фурна с гарнитура от картофи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5654

Печено филе от сьомга с маслена коричка от ароматни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Изкушение за езика и очите намираме в канала Хапка, където се запознаваме с една луксозна домашна рецепта за печена риба с гарнитура. Изящество и добър вкус лъхат от ястието, а направата му отнема съвсем малко време и не изисква особени кулинарни възможности. Авторите изчисляват, че порция от удоволствието ще ни струва около 5 лв., а замислете се колко би ни излязла, ако си я поръчаме в ресторант. Затова вече можете да научите как да я сготвите у дома си.

Първо се заемаме с гарнитурата, която съвсем не е задължителна, но е доста ефектна. Тя представлява печени батати или сладки картофи, които просто се нарязват на ленти, овкусяват се с морска сол и пипер, заливат се със зехтин и се пекат на 200 градуса във фурна за 35 минути. А през това време се приготвя и останала част, която е същинското основно.

В блендер се прави на трохи среда от хляб с пресен магданоз, лют пипер на люспи и лимонова кора. Щом всичко се превърне в пухкава смес, към нея се долива разтопено масло и се разбърква. Филетата от сьомга се поставят в тавичка, застлана с пергамет, овкусяват се със сол и пипер и върху тях на плътен пласт се разпределят трохите. После се запича за 15 минути. А накрая сервираме рибата с печените картофи и зелена салата по желание. Ето идея за романтична домашна вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта