Регистрация

Сьомга на тиган с гарнитура и уасаби

Сьомга на тиган с гарнитура и уасаби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2545

Риба с картофи, гъби и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • зехтин
  • 1 зелена ябълка, почистена и фино нарязана
  • 2-3 домата, почистени от семената и нарязани на кубчета
  • 1 глава червен лук, фино нарязан
  • 1 скилидка чесън, наситнен
  • 1 голямо зелено чили, почистено от семената и фино нарязано
  • 1 малко червено чили, почистено от семената и фино нарязано (но може и без него, ако не обичате толкова люто)
  • сокът на 1/2 лимон
  • сол и пипер на вкус

За сьомгата:

  • зехтин
  • 4 филета от сьомга
  • лимонoв сок
  • 4 шепи гъби, едро нарязани
  • чесън, нарязан на филийки
  • балсамов оцет
  • 4 намачкани сварени картофа
  • уасаби
  • масло
  • мляко
  • 4 аспержита
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за салцата. Можете да го направите и предварително, за да се обединят по-добре вкусовете.

2. Мариновайте сьомгата със зехтин, лимонoв сок, сол и пипер. Изпържете на тиган филетата, като по желание ги оставите розови в средата. Дръжте на топло във фурната.

3. Смесете малко масло и мляко заедно при пюрето от картофа и добавете уасаби на вкус.

4. Сгорещете зехтин в тенджерка и сотирайте гъбите с нарязания чесън и балсамов оцет на вкус. Овкусете със сол и пипер.

5. Бланширайте аспержите в кипяща вода или ги сотирайте за кратко в малко зехтин или масло.

6. Подредете в чиния картофеното пюре с уасаби, аспержите, сьомгата и гъбите и покрийте с малко салца. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта