Регистрация

Супа-пица с гъби и моркови

Супа-пица с гъби и моркови
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5812

Течна "пица" с разтопено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пилешки бульон, 500 мл (и зеленчуков става)
  • 5 скилидки чесън, нарязани
  • 2 малки глави лук, нарязани
  • консерва цели домати в собствен сос
  • малка консерва доматена паста
  • риган
  • зелени чушки, нарязани
  • гъби, нарязани
  • 2 чаши настръгани моркови
  • салам пеперони, нарязан на кръгчета, а после на четвъртинки. Количество по желание
  • хляб
  • сирене моцарела или грюер, настъргано
  • сол и пипер

По желание:

  • ситно нарязана целина
  • чушки холапеньос

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната.

2. В тенджера, загрейте зехтин. Запържете лука и чесъна.

3. Добавете зелените чушки и гъби, а после сипете една консерва домати. Намачкайте доматите в тенджерата.

4. Добавете пилешкия бульон и доматената паста. Оставете да къкри за малко, после добавете риган, настърган морков и пиперони, а също и каквито други зеленчуци имате останали за ползване.

5. Оставете да къкри още малко и добавете малко сол и пипер на вкус.

6. Сипете в купички за супа, нарежете кръгчета хляб и върху тях поставете настъргано сирене моцарела (или грюер). Сложете хляба върху супата и я печете във фурната, докато сиренето се разтопи.

Забележка: Запечете хляба и сиренето за повече време, ако искате хубава и хрупкава текстура. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
62
4 мн. добре
28
3 става
14
2 едвам
4
1 трагедия
30
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта