Регистрация

Спаначена супа с праз, ориз и домати



Спаначена супа с праз, ориз и домати
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2210

Спаначена чорба със студена застройка или постна супа от спанак с ориз, домати и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каква е разликата между супа и чорба - това разказва Иван Звездев докато прави супа със спанак в два варианта - постен и със застройка. В канала Кухнята на Звездев се разкрива народна рецепта за супа с праз лук, зеленини и ориз, която можете да сервирате като леко и полезно основно или като предястие, което да постави началото на стабилно домашно наяждане. Супите със спанак са нискокалорични, а зелените листа, в комбинция с домати и праз лук, стават наистина апетитни.

Първо празият лук и морковът се наситняват и се запържват в тенджерата. Добавят се домати - от консерва или рендосани пресни. Следва да се посоли, можете да регулирате киселинността с щипка захар и после да добавите и наситнения спанак. Налива се вода, прибавя се измит ориз и се оставя да къкри за 20-тина минути докато оризът се развари.

През тoва време се приготвя застройката. Ако искате супата да е само с растителни продукти, вместо застройка си изстискайте сока на 1/2 лимон. А иначе студената застройка се прави като брашно се залива със студена вода, разбърква се на каша, добавя се кисело мляко, бърка се отново до хомогенност и на финала се разджурква и с яйце. Темперира се като се добавя част от топлия бульон на чорбата и няколко минути преди махане на супата от котлона, се налива на тънка струйка в нея.

Точните прдукти и стъпки на направа, както и безценните съвети на Иван Звездев - гледайте в клипа по-горе.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта