Регистрация

Спагети с праз лук и панчета

Спагети с праз лук и панчета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2728

Спагети с италиански бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  1 стрък праз лук
  • 200 г панчета (вид италиански бекон, който можете да замените с обикновен или пушен по ваше желание)
  • пилешки бульон
  • 2 порции (1/2 пакет) спагети

Начин на приготвяне:

1. За всяка порция нарежете около 2 стръка праз лук на пръчици дълги около 1 см. и ги запържете в малко олио.

2. Добавете около 125 мл. пилешки бульон към лука и оставете да къкри на умерен огън.

3. За всяка порция нарежете на дребно около 4 резена панчета и ги запържете в малко зехтин – ако нямате панчета, може да приготвите ястието с пушен бекон.

4. След като панчетата започне да придобива златист цвят, сложете спагетите да се варят в подсолена вода.

5. Около 5 мин. преди пастата да стане готова, добавете панчетата към праза и разбъркайте.

6. Когато пастата стане готова, изцедете я и смесете в съда с панчетата и лука.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта