Регистрация

Спагети ал Аматрисиана

Спагети ал Аматрисиана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2417

Люти спагети с бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 резена неопушен италиански бекон
  • 1 с.л. чист зехтин
  • 1 консерва домати пелати
  • 500 г спагети вермичели (или други спагети по избор)
  • червени чили чушлета (пеперончино) на вкус
  • настъргано сирене пекорино романо

Начин на приготвяне:

1. Нарежетете италианския бекон на по-широки ленти.

2. Запържете като бъркате със зехтин, докато тлъстината стане бяла.

3. Добавете доматът и оставете да къкри на средна температура за 15 минути.

4. Междувременно, кипнете 5 литра вода и сложете по 1 ч.л. сол за всеки литър вода и сварете спагетите, като ги оставите леко твърди.

5. За да приготвите спагетите по най-добрия начин, следвайте указанията на опаковката и ги варете с минута по-малко от указаното.

6. След като спагетите са готови, сложете ги при соса и оставете за още една минута.

7. Добавете ситно нарязаните люти чушлета.

8. Сервирайте и сложете настърганото сирене пекорино романо върху пастата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта