Регистрация

Сочен безглутенов шоколадов кекс

Сочен безглутенов шоколадов кекс
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 7164

Кекс с нахут и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г полусладък шоколад
  • 350 г нахут
  • 4 яйца
  • 180 мл захар
  • 1/2 с.л. без глутенов бакпулвер
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 175 С.

2. Намажете и наръсете с брашно 23-сантиметрова кръгла тавичка за кекс.

3. Разтопете шоколада на водна баня.

4. Разбийте яйцата заедно с нахута в блендер или с пасатор до получаването на много гладка смес.

5. Прибавете захарта и бакпулвера и продължете да пасирате докато сместа стане хомогенна.

6. Прибавете към нея шоколада и разбъркайте докато се смесят добре.

7. Прехвърлете сместа в тавичката.

8. Печете 40 минути или до готовност (проверете с клечка за зъби – трябва да излиза чиста).

9. Оставете да се охлади за 15 минути и чак след това извадете кекса от тавичката.

10. Сервирайте със сладолед или крем карамел.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта