Регистрация

Солено суфле с кашкавал и кисело мляко



Солено суфле с кашкавал и кисело мляко
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3313

Солени кейкове с кашкавал, яйца и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Солени суфлета, подходящи както за основно, така и за елегантно предястие, се пекат в Кухнята на Звездев. Вкусните кексчета са с мека и въздушна текстура, а разтопените ленти кашкавал в тях им придават плътност и особена апетитност. По желание можете да сложите натрапчива подправка като чубрица, мащерка или босилек, за да станат силно ароматни или да оставите акцента върху мекия им вкус.

Направата започва с приготвянето на белия сос. В касерола се разтапя масло и се оставя да зацвърчи. В него се запържва брашно, после се шокира със студено мляко и се бърка и подгрява до сгъстяване. Подправя се със сол и индийско орехче и се оставя да се посгъсти. Получава се бешамел, който трябва да се охлади. А през това време се захващаме с останалата част.

Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят в две отделни купи. Белтъците се бият на сняг, а жълтъците се разбъркват с киселото мляко и вече охладения бял сос. После тази смес се налива при белтъците, добавя се рендосаният кашкавал, още подправки по желание и се разбърква внимателно с шпатула.

Хомогенната смес се разпределя в намаслени формички за суфле и се пече на 200 градуса за 25-20 минути. После е по-добре да се хапва топличо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта