Регистрация

Солени палачинки с пилешко и сметана



Солени палачинки с пилешко и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3475

Палачинки с месо, спанак, сметанов сос и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна солена плънка за палачинки предлага каналът Хапка като дава идея с какво да напъним домашните си палачинки така, че от любимата детска закуска да се получи едно питателно основно ястие с месо, сметанов сос, гъби, спанак и лук. Авторите изчисляват, че порция от ястието струва около 4 лв., но същевременно не песят от продукти в името на добрия вкус. Ако нямате време да си печете палачинки по своята любима рецепта, в магазините вече се продават готови или пък смеси, които просто се разбиват и изпичат. Знайте, че ще ви трябват осем палачинки и малко над половин час време за направа на ястието.

В тиган се сгорещяват равни количества олио и зехтин, а в тях се запържват лук и чесън до позлатяване. Следва да добавим наситнени гъби, като освен традиционните печурки, можете да използвате и други, които харесвате. След като гъбите омекнат, се добавя нарязано на кубчета варено пилешко месо. Можете да използвате и пушено филе или друг колбас по желание като шунка или бекон. Следва да залеете с бульон - домашен или разтворено сухо кубче във вода, и да оставите да покъкри. После остава да добавите заквасена сметана и спанак. Овкусете с подправки по избор. Така запръжката е готова.

Тава за печене се застила с хартия, която пък се намазнява. Плънката се увива в палачинките, а те се редят в съда. Отгоре можете да поръсите с чедър, пармезан или кашкавал. Остава да запечете за 20-тина минути на фурна и ястието е готово. Не е нужно да поднасяте сос, защото сметаната допринася за профирността на храната.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта