Регистрация

Солена бутер баница с риба



Солена бутер баница с риба
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1590

Баниц с плънка от риба, картофи и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.01.2018

Вкусна манджа от пушена риба с картофи, праз лук и сметана приготвят Лора и Стоян, а после увиват ястието в бутер тесто и го запичат, за да се получи домашен солен пай с риба и картофи, който радва с хрупкавата си коричка, аромата на естрагон и пушено рибно филе и мекотата на масло, бяло вино и сметана, обгърнали задушен праз с варени картофи. Приготвянето не е особено сложно, но отнема време.

Първо картофите се обелват и се слагат във вода, за да се сварят. През това време празът се нарязва на шайби, задушава се в масло и бяло вино, подправя се със сол, пипер и горчица и се сгъстява с малко брашно. После се налива сметана и се готви до пълно омекване. Пресипва се в голяма купа. Рибата се накъсва на хапчици и отива при празия лук. Сварените картофи се рендосват и се добавят в общата смес, която се доовусява при нужда със сол и пипер и се подправя с естрагон.

Лист бутер тесто се разточва на не много тънка кора. В нея се изсипва плънката с праз, риба и картофи и крайщата се намазват с разбито яйце. Завива се на руло и карайщата се прещипват. Отгоре се маже с остатъка от разбитото яйце и се поръсва със сусамено семе. След това се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта