Регистрация

Сладък чипс от стари понички

Сладък чипс от стари понички
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1011

Запечени понички с топинг от шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • понички (колкото имате; количествата ще бъдат дадени за 1 бр.)
  • 10 г масло
  • 10 г шоколадови капки
  • шарени пръчици, крокан, кокосови стърготини или друга декорация по ваше желание

Начин на приготвяне:

Когато поничката престои 2-3 дни в забрава, става твърда и губи вкуса си. В този момент я разрежете на две части, като образувате две по-тънки понички и започнете забавното готвене.

1. Сгорещете тиган с незалепващо покритие. В малка касерола кипнете вода.

2. Намажете половинките с размекнато масло и от двете страни, като си запазите 2-3 грама от маслото за топинга.

3. Поставете едната половинка в тигана и върху нея сложете касеролата с водата, за да я притисне хубаво. Дръжте така три минути или докато не започне да дими. Повторете и с другата половинка поничка.

4. Сега вече поничките приличат на чипс и ухаят неустоимо. Оставете ги върху решетка да се охладят.

5. Разтопете капките с останалото масло на водна баня. С получения течен шоколад намажете едната страна на поничките. Отгоре поръсете шарени пръчици, натрошени ядки или крокант.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта