Регистрация

Сладък хляб с маково семе на домашна пекарна

Сладък хляб с маково семе на домашна пекарна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2210

Готвене на питка с мак на уред за печене на хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. суха мая
  • 400 грама брашно
  • 250 мл мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 25 грама маково семе
  • 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

1. Сложете продуктите в пекарната в следния ред - млякото, солта, брашното, захарта и маята. Пуснете на програмата за месене на хляб с добавки като изберете с каква коричка искате сладката си питка (крехка, средна или препечена).

2. Когато чуете сигнала за поставяне на добавки, изсипете захарта и маковото семе.

3. Остава ви само да чакате и след около 3 часа ще имате страхотна закуска. Поради бавното приготвяне на сладкиша, можете да заредите съставките от предишната вечер и да настройте таймер за началото на месенето. Единственото, което трябва да се постараете, е да не се смесят маята с млякото.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта