Регистрация

Сладки от парено тесто с шоколад

Сладки от парено тесто с шоколад
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 2202

Домашни еклери без захар с шоколадова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. брашно
  • 100 г масло
  • 50-80 г тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата, намалете огъня до слаб, разтворете в нея маслото и щипката сол и след това постепенно при непрестанно бъркане вкарайте брашното. Когато се получи тесто, което се отлепя от стените на съда, махнете от огъня. Оставете да се охлади.

2. В охладеното тесто добавете яйцата едно по едно и разбъркайте.

3. Включете фурната да загрява на 190 градуса. Застелете голямата тава с хартя за печене. С лъжица гребвайте от сместа и оформяйте неправилни топчета. Редете ги с отстояние в тавата и след това печете за 30 минути без да отваряте. Намалете температурата на 160 градуса и печете още 10 минути.

4. Оставете парените хапки да се охладят. През това време разтопете шоколада на водна баня. Охладените хапки топвайте в шоколада и редете в поднос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта