Регистрация

Сладка баница с халва



Сладка баница с халва
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3015

Сиропирана баница с орехи и халва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.01.2017

Постна сладка баница със сироп правят Лора и Стоян, като предлагат тя да се превърне в любим семеен десерт по време на пости или за празничната трапеза на Бъдни вечер. Макар че сиропираната баница с халва и орехи не е особено известна и неоправдано е останала позабравена, тя е много вкусна и се харесва от малки и големи.

Първо се приготвя сиропа, защото трябва да изстине много добре. За него се кипва вода, в нея се разтваря захар и се добавя ванилия за аромат. След това преминаваме към готвенето на плънката. В купа се смесва брашо с бакпулвер и газирана вода. В него се добавят смлени орехи и натрошена халва. Готово - преминаваме към сглабянето.

Три точени готови кори за баница се редят една върху друга, като се намазняват с олио помежду си. Върху третата се разпределя плънката и след това се завива на руло. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. А веднага щом се извади топлата баница се залива със студения сироп. Оставя се да се напои за няколоко часа и е готова за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта