Регистрация

Сладкарски яйчен крем с ябълки и орехи



Сладкарски яйчен крем с ябълки и орехи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1461

Плодов десерт с основа от орехово тесто, пласт яйчен крем и топинг от ябълка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.11.2017

Вкусен есенен сладкиш на пластове, който можете да изпечете в прозрачни съдове, за да се вижда целия му разкош или да оставите всеки да стигне сам с лъжичка до изненадата в него показват Лора и Стоян, като правят трипластово десертче в чаша и залагат на няколко основни техники за сладкиши, събрани на едно място.

Започваме с направата на тесто от орехи. Това е една от традиционните основи за чийзкейкове. Орехите се смилат в блендер и се смесват с канела, масло, джинджифил и кафява захар. Получава се нещо като маслени трохи, които се разпределят по дъното на чашките и се натискат с лъжица. Може би ви хрумва да опитате да го направите в голяма тава за сладкиши, но проблемът е, че текстурата на пластовете става сравнително разпадлива и няма да успеете да отрежете парче.

Следващият пласт представлява традиционен сладкарски жълтъчен крем със сметана и ванилия. Жълтъците се разбиват добре с бяла захар, ванилова захар и малко брашно. Налива се течна незаквасена животинска сметана и се разбива до получаването на гладък крем, с който се залива ореховата основа. Върху него се редят кубчета ябълки и след това сладкишите влизат във фурната за 20 минути на 190 градуса.

По желание можете да поднесете индивидуалните чашки с бити белтъци със захар или топка сладолед с листенца мента - импровизирайте.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта