Регистрация

Скоунс - чаени бисквити със сметана



Скоунс - чаени бисквити със сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2044

Английски сладки за следобедна закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Английската следобедна закуска е пословична в цял свят. Била традиционното пиене на чай със сладкиши или пък модернизираната чаша с кафе в 17:00 часа, придружена от задължителните бисквитки, това е навик на цяла нация, успяла да превърне делничната си привичка за следобедно прихапване в символ на своя бит. Затова и рецептите за английски бисквити и сладки са така ценни - те ни дават шанс да вкусим от живота на едно различно общество, умеещо да се поглези докато пийва топлата си чаша с ободрителна течност. Именно такава рецепта ни дава кулинарната влогърка Милена, която показва как се правят скоунс - традиционни английски бисквити или хлебчета, които често се поднасят с масло и мармалад в компанията на чай или кафе.

Първо си пресяваме брашното и го смесваме с щипка сол и размекнатото на стайна температура масло. После превръщаме съдържанието на купата в маслени трохи, а чак след това добавяме пудра захарта и млякото. Сега вече можем да замесим хубаво тесто без набухватели. Тяхната липса няма да попречи на въздушната текстура на десертчетата, а само ще ги направи по-здравословни. Тестото се разстила на плот и с чаша или формичка се изрязват сладките. После се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и според Милена се готвят 15 минути на 220 градуса. Ако сте правили сладки у дома си, знаете, че неминуемо ще изгорят при такава термична обработка, затова по-добре не рискувайте, а загрейте фурната на 180 градуса и следете внимателно бисквитите след 10-тата минута.

Извадените бисквити трябва да се охладят, а през това време имате възможност да разбиете сметаната на пяна, да я приберете в пош и да ги нашарите. Върху нея се покапва с мармалад по избор. Можете да използвате и сметана от флакон, но знайте, че до половин час тя ще спихне, така че сладките трябва да се хапват бързо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта