Регистрация

Скариди, калмари и севиче

Скариди, калмари и севиче
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4687

Южноамериканска рецепта за люти морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г средно големи скариди
  • 250 г калмари или сепия
  • 1 глава червен лук, нарязана на дълги ленти
  • ¼ чаша бял оцет, добро качество
  • 4 бр лайм, изцедени
  • 2 кисели портокала, изцедени
  • 2 лимона, изцедени
  • 1 чили (серано), нарязана

Начин на приготвяне:

„Севиче (също се произнася себиче или севише) е вид морско предястие, мариновано в цитрусов сос, популярно най-вече в латиноамериканските страни като Перу, Панама, Еквадор, Мексико, Гватемала, Колумбия и Чили. Използва се както риба, така и миди; рибата е обикновено сурова, докато мидите се готвят предварително.”

1. Измийте калмарите и ги нарежете на малки кръгчета. В 2 литрова купа подгответе ледена баня, използвайки ледени кубчета и вода. Сложете да заври 2 литра подсолена вода и сложете вътре скаридите и калмарите. Когато заврат, намалете температурата и оставете да къкрят за 5 минути. Отцедете калмарите и скаридите с решето и бързо ги потопете в ледената баня.

2. В купа, смесете оцета, лимоновия сок, сока от лайм и киселия портокалов сок. Добавете сол, пипер и готовите скариди. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за 1-3 часа или ако е възможно за цялата нощ.

3. Добавете лук и чили и отново сложете в хладилник за 1 час.

4. Извадете от хладилника и прехвърлете в съд за сервиране.

5. Добавете краставица, авокадо и кориандър. Разбъркайте заедно и добавете още сол и пипер, ако желаете.

6. Сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта