Регистрация

Скандинавски сандвич с домашен хляб и риба



Скандинавски сандвич с домашен хляб и риба
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1257

Изцяло домашен сандвич с малки хлебчета, масло, спанак, маринована сьомга и маринован сиап.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.04.2018

Съвършеният сандвич с изцяло домашно направени компоненти готвят Лора и Стоян, за да покажат как да сглобите скандинавски ордьовър или пък да си направите само някоя от съставките - домашна маринована сьомга в цвекло, марината от синап за меса или пухкави хлебчета от два вида брашно с бакпулвер и сода.

Започваме с рибата, защото ще й трябват поне 36 часа почивка в хладилника. За ароматната смес се рендосват цвекло и хрян, наситнява се копър и се счуква в хаванче пипер меланж. Тези продукти се смесват в купа и се заливат с джин. Рибата се обтрива добре с морска сол, след това и с маринатата и се прибира на хладно. Преди хапване се измива добре и се нарязва на тънки слайсове. Консумира се сурова.

Хлебчетата се замесват като към бяло и ръжено брашно се добавя сол и бакпулвер. В кисело мляко се погасява сода и се смесва с меласа. После течните съставки се изсипват при сухите, а тестото се прехвърля в силиконови формички за печене, като не се меси, а просто се бърка с шпатула. Изпича се на умерена фурна.

Семената синап се варят като три пъти се кипват, врат по 15 минути и след това се сменя водата. В друг съд се кипва бял оцет със захар и дафинов лист. Сварените семена синап се прехвърлят в стъклен съд с капак и се заливат с оцетната смес. Тази марината можете да използвате за всякакви меса, а самите семена - за гарниране на ордьоври.

Сандвичите се сглабят като хлебчетата се мажат с масло, разбито с лимонов сок. Отгоре се подреждат листенца бейби спанак, върху тях парчета маринована риба и за финал - синапени семена и кълнове. Човек не може да остане равнодушен пред тази идилия.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
4
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта