Регистрация

Сирене с орехи и мед в масло



Сирене с орехи и мед в масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2604

Пържено сирене с мед, мащерка и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Представете си апетитно размекнато от топлината сирене в хрупкава маслена коричка, в която се комбинират сладко и солено с приятен аромат на мащерка. А към цялата вкусотия, караща лигите да потекат, се усеща меден сос и хрускави орехи, запържени в същото онова ароматно масло, където се е готвила и бялата плочка. Това е една лесна рецепта, предложена от канала Хапка, която и най-неопитния готвач ще успее да си направи само за четвърт час.

Важно е да си изберете правилното сирене, което позволява термична обработка. Плочка сухо бяло саламурено сирене ще свърши добра работа, но ако искате да стане наистина изящна храната, можете да заложите на маслено сирене, бри или кипърското халуми, което е създадено специално за да се пече или пържи.

В 1 с.л. сгорещен зехтин се пържи сиренето, като се добавя и масло. Щом го обърнете да се готви от другата страна, в тигана влизат и ореховите ядки, меда и клончетата мащерка. Ако използвате безсолно сирене, добавете сол и пипер на вкус. Контраста между сладко и солено тук е страхотен, стига да уцелите пропорциите. Щом извадите от тигана не забравяйте да полеете с отделилия се сос. Хапвайте докато е топло, а за да се изглезите максимално, можете да сервирате чаша хубаво вино. Да ви е сладко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта