Регистрация

Свинско филе с фъстъци по тайландски

Свинско филе с фъстъци по тайландски
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3094

Вкусно свинско филе с бисквити и лимонова кора.

 

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 свински филета от по 450 г
  • зехтин
  • 3 ч.л. сол кашер
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер

За соса:

  • 2 с.л. нарязан чесън (6 скилидки)
  • 2 ч.л. пресен джинджифил, настърган или нарязан
  • 4 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 2 ч.л. сос шрирача
  • пълнежът на слепени бисквитки по избор (например с фъстъчен крем)
  • 1 ч.ч. фъстъчено масло

За овалване:

  • 2 ч.ч. нарязани листа пресен магданоз
  • 1 с.л. нарязан чесън (3 скилидки)
  • 1 ч.ч. трохи пресен бял хляб
  • 1 ч.ч. натрошени бисквитки (същите, от които сте взели пълнежа) - около 8-10 бр.
  • 2 ч.л. настъргана лимонова кора (2 лимона)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 230ºС (200ºС, ако е конвекторна).

2. Отстранете излишната мазнина от свинското филе и го запечете на силен огън с малко мазнина до златисто-кафяво. Печете 10 мин. във фурната, без вътрешната температура на месото да превишава 60ºС.

3. Смесете необходимите за соса продукти в блендер до хомогенност.

4. Смесете магданоза и чесъна също в блендер.

5. Сложете продуктите за овалване и лимоновата кора в блендера и разбийте и тях.

6. Извадете филето от фурната и покрийте със соса, след това потопете в сместа за овалване.

7. Върнете във фурната и печете до достигане на вътрешна температура от 60 - 65ºС, около 15 мин.

8. Извадете от фурната и оставете да престои 15 мин. преди да нарежете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта