Регистрация

Свинско с ябълки и сини сливи

Свинско с ябълки и сини сливи
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 1684

Печено свинско със сос от сметана, плодове, вино и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,8 кг свинско месо
  • сол и пипер
  • 1 с.л. олио
  • 2 зелени ябълки
  • 1 глава лук
  • 150 г сушени сини сливи без костилка
  • 300 мл пилешки бульон
  • 150 мл вода
  • 100 мл готварска течна сметана
  • 2 с.л. едрозърнеста горчица
  • 100 мл бяло сухо вино

Начин на приготвяне:

1. Свинското разрежете на две парчета от по 900 грама. Всяко обтрийте добре със сол и пипер. Сгорещете тиган с малко олио и запечатайте месото за по 3 минути от страна. Прехвърлете в тава и пуснете да се пече във фурната на 180 градуса за 40-тина минути. Периодично отваряйте фурната и заливайте месото с отделилата се от него мазнина, за да не изсъхне прекалено.

2. Ябълките обелете, рендосайте на едро ренде или нарежете на ситни кубчета. Запържете в тигана от запечатването на месото. Добавете нарязаните на парченца сливи. Добре е предварително да ги накиснете във вода за поне 30 минути, за да се отпуснат.

3. Залейте с бульона и водата и варете без капак за 10-12 минути. После налейте сметаната, добавете горчицата и оставете да покъкри още докато се сгъсти сосът. Махнете от огъня и оставете на топло.

4. Готовото месо извадете и оставете настрана да се отпусне. Тавата от печенето му сложете на котлона и запържете в нея лука. Налейте виното и изчегъртайте загорелите месца от съда. Когато обемът на този сос се намали до 1/4, го пресипете при плодовия сос и разбъркайте.

5. Общия сос подправете със сол и пипер и подгрейте до кипване.

6. Нарежете свинското на пържолки и залейте със соса. Поднесете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта