Регистрация

Свинско с нахут, домати и лук

Свинско с нахут, домати и лук
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1122

Свинското месо в тази рецепта може да бъде заменено с агнешко, тъй като ястието е взаимствано от арабския свят, а там не се консумира свинско. Не се тревожете да си сготвите оригинала за агнешко с нахут по арабски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-900 г консеревиран нахут - отцедено тегло
  • 150-200 г пушени свински гърди с много мазнина по тях (количеството е без кост)
  • 700-800 г шарено свинско месо (сурово)
  • 300 г лук
  • 500 г домати
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. сух джинджифил
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. риган
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • лют пипер на вкус
  • листата на връзка магданоз
  • 1 стрък пресен лук по желание

Начин на приготвяне:

1. Нахута отцедете от сока на консервата, изсипете в купа, залейте с хладка вода и разтрийте леко между ръцете си. Така люспите ще се отделят от зърната. Изгребете с цедка колкото успеете от тях. И да останат, няма проблем, въпросът е да не са прекалено много.

2. Лука нарежете на полумесеци, свинското на хапки, доматите - на парчета (по-добре ще е да ги обелите, ако имате възможност), а пушените гърди наситнете.

3. Прехвърлете гърдите в голям и дълбок тиган или в тенджера с незалепващо покритие. Сложете на котлона и подгрявайте докато отделят мазнината си и зацвърчат в нея. Извадете месцата и на тяхно място добавете мръвките като засилите огъня на умерен към силен. Гответе при периодично бъркане 4-5 минути, за да се запечатат.

4. Добавете лука, гответе още 3-4 минути, след това изсипете и доматите.

5. Намалете огъня на умерен към слаб, добавете подправките и оставете да се готви под капак за 1 час.

6. Добавете нахута и отделените месца от свинските гърди. Поръсете с наситнените листа на 2/3 от връзката магданоз и сложете отново капака. Оставете да се готви 1 час, като на 20-тата и 40-тата минута разбъркайте.

7. Готовото ястие поръсете с останалите листа магданоз и по желание с наситнен пресен лук. Сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта