Регистрация

Свинско с моркови по корейски

Свинско с моркови по корейски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1152

Пържено месо със зеленчуци по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свинско месо
  • 2-3 моркова
  • 1 глава лук
  • олио (или сусамово олио, ако сте перфекционисти)
  • 4-6 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оцет (можете да опитате с оризов)
  • 1 ч.л. захар
  • 2 стръка пресен лук
  • кориандър
  • семена бял сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на хапчици. Сгорещете малко олио в тиган и запържете в него мръвките докато хванат лека коричка. Добавете нарязания на полумесеци лук, полейте със соев сос, гответе още минута-две и прехвърлете в купа.

2. Моркова нарежете на дълги лентички. Сгорещете в същия тиган още малко мазнина и изсипете морква да се запържи за няколко минути при непрестанно бъркане. Щом започне да хваща коричка, добавете соев сос, оцета и захарта. Бъркайте 40-тина секуди, извадете и изсипете при месото.

3. Пресния лук нарежете косо и запържете в същия тиган за минута-две с щипка захар. Изсипете при останалите продукти.

4. Наситнете кориандъра, като си заделите свежи листенца за украса. Добавете останалия кориандър в ястието, разбъркайте и прехвърлете в индивидуални порции.

5. Поръсете със семена сусам и украсете с листенца кориандър. Поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта