Регистрация

Свински пържоли по филипински

Свински пържоли по филипински
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4912

Как се получава толкова хрупкаво и крехко свинско...

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински пържоли
  • 2 ч. ч. галета Панко
  • 1 яйце
  • 1 ч. ч. брашно
  • 5 скилидки чесън
  • 2 клонки зрели чери доматчета
  • 1 голяма глава червен лук
  • 1/3 ч. ч. соев сос
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне: 

Панирани пържоли:

1. Изчистете и подсушете свинските пържоли и ако искате, отстранете кокала, за да се сготвят по-бързо.

2. Сложете брашното, разбитото яйце и галетата в три отделни чинии.

3. Потопете свинските пържоли първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

4. В средно голям тиган сипете зехтин, така че да се получи около 1 см. слой на дъното. Загрейте на средно силен котлон.

5. Изпържете свинските пържоли за 3 минути от всяка страна или докато галетата добие златист цвят и стане хрупкава (времето за готвене зависи от това колко дебели са пържолите). Оставете настрани и излейте част от олиото, оставяйки около 2 с. л. в тигана.

Зеленчуци:

1. Намачкайте и нарежете ситно скилидките чесън.

2. Нарежете ситно лука и доматите в купа и оставете настрани за 10-15 минути. (Най-добре е да го направите докато пържолите се готвят).

3. След като приключите готвенето на пържолите, отстранете излишната мазнина, включете отново на средно силен котлон и прибавете чесъна, лука и доматите. Разбъркайте, за да се смесят с мазнината и остържете дъното. Добавете към соса соевия сос и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

4. Намалете котлона, покрийте с похлупак и оставете зеленчуците да къкрят на слаб огън за 10 минути. 

Сервиране:

1. Пържолите и зеленчуците можете да сервирате в отделни съдове, за да могат гостите ви да се насладят най-добре на хрупкавостта на пържолите и гладкия сос. Чудесен начин за сервиране - върху основа от бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта