Регистрация

Свински медальони

Свински медальони
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3663

Свински медальони с лешникова панировка, ментова панакота и дресинг от сини боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • свинско филе, достатъчно за 8 медальона с дебелина 2,5 см
  • 100 г лешници
  • мащерка
  • 250 мл сметана за разбиване
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 мл ментов сироп (не много сладък)
  • 5 листа желатин
  • малка кошничка сини боровинки
  • 1 с.л. захар
  • 1 белтък

Начин на приготвяне:

1. Пригответе предварително панакотата, като смесите сметаната с млякото и ментовия сироп и стоплите тази смес почти до кипване. Изключете котлона и прибавете размекнатите в студена вода 4 от листовете желатин. Разпределете сместа в 4 купички за пудинг и оставете в хладилника за поне 3-4 часа.

2. Пригответе боровинковата заливка, като загреете плодовете с 1 с.л. захар и 3 с.л. вода и прецедите през гевгир, за да отделите сока от семената и кората. Прибавете останалия лист желатин, също размекнат в студена вода и разтопен в 1 с.л. вода. Заделете.

3. Натрошете наедро лешниците и ги смесете с мащерката. Разбийте леко белтъка и потопете медальоните първо в яйцето, след това в сместа с лешниците. Притиснете хубаво, така че ядките да полепнат добре към свинското.

4. Запечете медальоните в незалепващ тиган до желаната готовност.

5. Украсете чиния за сервиране с боровинковото желе, сложете от едната страна ментовата панакота, като обърнете купичката, в която се е охлаждала и оставите само желирания крем, а от другата страна поставете медальона; украсете с няколко пресни боровинки, нарязани лешници и пресни листа мента и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта