Регистрация

Сарми от праз и кайма в кори за баница



Сарми от праз и кайма в кори за баница
Средно   |   Порции 15-16 броя   |   Видяна: 1640

Банички с кайма и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сарми с кори за баница или пък малки банички с плънка от кайма и праз лук готви Иван Звездев в канала Кухнята на Зведев. Това е заместител на традиционните сарми в зелеви листа, като в този вариант са подходящи дори и за закуска. А могат да заменят сармите и на празничната трапеза.

1-2 стръка праз лук се почистват и запържват в олио. Към тях се добавят 500 г кайма и се готви до разпадане. Овкусява се със сол, червен и черен пипер, лют пипер по желание и чубрица. Кори за баница се наслагват по няколко една върху друга и се режат на квадрати. После в тях се увива плънката. Как точно се прави - гледайте във видеото. Готовите сарми се редят в намазана с масло тава, мажат се с масло отгоре и се покриват с разбит жълтък с малко вода. Следва да се изпекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.

И после идва тънката част - сипва се малко вода в тавата при готовите сарми и се покриват с хавлиена кърпа, за да пръхнат и станат сочни. Можете да поденсете със сос по желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта