Регистрация

Салата от китайско зеле с пилешко и ананас

Салата от китайско зеле с пилешко и ананас
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1048

Листни зеленчуци с печено пилешко, ананс и дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г пилешко филе (гърди)
  • сол и пипер
  • соев сос
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. гъсто кисело мляко
  • 1/4 лимон
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г листа от китайско зеле
  • 150 г шайби ананас от консерва

Начин на приготвяне:

1. Парчето пилешка гърда разрежете през средата на дебелината на две или три по-тънки парчета. Сложете в тавичка, поръсете от едната страна със сол и пипер и покапете със соев сос. Обърнете от другата страна и направете същото.

2. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и положете месата. Намалете на умерен и гответе три минути. Засилете пак, обърнете, гответе на силен огън 1 минута от втората страна, после намалете на умерен и гответе още 2-3 минути. Махнете от тигана и оставете да се охлади.

3. Измийте листата китайско зеле, подредете ги едно върху друго и направете три надлъжни прореза. След това нарежете напречно на парчета през 1,5 см. отстояние. Изсипете в купа и разрохкайте.

4. Направете  дресинга като разбъркате киселото мляко с горчицата, лимоновия сок и солта.

5. Кръгчетата ананас подредете едно върху друго и нарежете на кубчета. Изсипете при зелето.

6. Нарежете и пилешкото на кубчета - по-големи от ананаса и прибавете при останалите продукти.

7. Залейте със соса и сервирайте или приберете в хладилник до момента на поднасяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта