Регистрация

Руска мусака с картофено пюре

Руска мусака с картофено пюре
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3657

Запечени картофи със сърцевина от телешка запръжка. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 картофа
  • 2 яйца
  • 2 с.л. масло
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • сол

За плънката:

  • 400 грама мляно телешко
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. свинска мас
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите и ги варете докато омекнат.

2. Обелете ги и ги намачкайте с преса, а след това добавете в пюрето суровите яйца, маслото, сметаната и сол на вкус. Разбийте хубаво сместа.

3. Запържете лука в свинската мас до леко покафеняване, прибавете каймата, пържете до готовност и накрая овкусете със сол и черен пипер.

4. Намазнете дъното и стените на тавичка, излейте най-отдолу половината картофено пюре, върху него сипете цялата месна плънка и захлупете с втората половина намачкани картофи.

5. Печете във фурната до образуването на златиста коричка.

мусака с пасирани картофи и телешка запръжка

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта