Регистрация

Руло от кашкавал с мента



Руло от кашкавал с мента
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 906

Кашкавалено руло с плънка от мента, поднесено в млечен сос с извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гебжалия е традиционно грузинско мезе, направено от разтопен кашкавал, в който се увиват намачкани пресни билки. Ястието е идеално мезе или ордьовър, а направата не е сложна, но доста екстравагантна за българските навици. Как се приготвя гебжалия - показват в канала Всегда Вкусно.

Емблематичното грузинско пушено жълто сирене сулугуни може да се замени с обикновен кашкавал, пушен кашкавал или гауда в тази рецепта, така че не е необходимо да търсите млечния продукт в специализираните магазини. Изберете твърд кашкавал, по възможност пушен и сте готови да започнете готвенето. Нарежете на парчета, прехвърлете в съд с мляко и кипнете на ниска температура. Оставете да къкри 4 минути. След това с решетъчна лъжица изгребете и прехвърлете на намазнен плот или дъска. Вече трябва да сте готови и със сместа от билки, защото с кашкавала се работи докато е топъл.

Разстелете на тънка кора без дупки, намажете с намачкани листа прясна мента със сол и завийте на руло. Намажете със студена вода, за да се стегне. А после нарежете напречно рулото на рулца. Подредете в плато.

Направете соса като пюрирате част от млякото на варенето с извара. Залейте с тои сос и украсете със семена нар или дребни горски плодове. Поднесете с чаша вино като предястие или мезе. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта