Регистрация

Риб ай стек с винен сос и пюре от пащърнак

Риб ай стек с винен сос и пюре от пащърнак
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 992

Телешки пържоли с вино и зеленчуково пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 риб ай стека
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 3 с.л. кафява тръстикова захар
  • 2 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. кориандър
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл телешки бульон
  • 250 мл червено вино (мерло)
  • 450 г пащърнак
  • 50 г масло
  • 3 с.л. сметана

още сол при нужда

Начин на приготвяне:

1. Смесете 1 с.л. от растителната мазнина с чесъна, кориандъра, кимиона, червения и черния пипер, солта и 2 с.л. от захарта. Намажете месото двустранно с тази смес и оставете за половин час в хладилник.

2. Пащърнака измийте и почистете. Нарежете на парчета, залейте с вода, кипнете и варете на умерен огън до омекване.

3. Виното и бульона изсипете в касерола, добавете 1 с.л. захар и варете докато сместа се редуцира наполовина.

4. В голям тиган сгорещете малко растителна мазнина и запечете пържолите за по 4 минути от страна. Може и малко повечко, ако са по-дебели.

5. Свареният пащърнак намачкайте с преса с маслото, сметаната и сол на вкус. Можете да пюрирате и с пасатор. Разпределете пюрето в 4 чинии.

6. Отгоре поставете по пържола и залейте с винения сос. Поднесете.

Източик: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта