Регистрация

Рецепта за приготвяне на вкусен хляб

Рецепта за приготвяне на вкусен хляб
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2655

Хляб от домашно тесто с жива мая и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг брашно
  • 1 литър вода
  • 1 малка опаковка прясна мая
  • 5 с.л. зехтин
  • 1 стрък розмарин
  • сол и захар на вкус

Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното на масата във формата на хълм и оформете в средата му кладенче. Посолете и сипете малко захар. Добавете зехтина.

2. Разтворете маята във водата, като се стремите температурата й да е малко по-висока от човешката телесна.

3. С едната ръка месете тестото, а с другата изливайте водно-маяната смес докато замесвате. Трябва да се получи гладко, нелепкаво и твърдо тесто. Приберете го за 24 часа в хладилника.

4. След един ден то ще е увеличило драстично обема си. Премесете го отново, оформете го в желаните размери и вид и го намажете със зехтин. Поръсете кората му с розмарин и оставете настрани за 15-тина мин.

5. След това печете в средата на предварително загрята фурна без вентилатор на 180 градуса до готовност (около половин час). Ако разполагате с пещ - хлябът ще стане още по-вкусен.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта