Регистрация

Реване с лимонова кора и ванилия



Реване с лимонова кора и ванилия
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 710

Сиропиран сладкиш от бити белтъци с лимонови корички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашен десерт реване прави Миро в канала Готвене за начинаещи, като представя рецепта от своята книга "Българска кухня в 4 сезона". Това е апетитен и лесен сиропиран десерт от бити белтъци с брашно, добавка на жълтъци, лимонови корички и ванилия, в който не се слагат набухватели, а се разчита на добре разбития белтък да създаде обем. На финала се залива със захарен сироп, за да стане още по-вкусен.

В купа се разбиват на пяна белтъците на 4 яйца докато се сгъстят. Добавят се 100 г захар и се бие докато снегът стане гладък и твърд. В друга купа жълтъците на яйцата се разбиват с 60 г захар до побеляване и утрояване на обема. При жълтъците се добавя 1/3 от белтъчния крем и се разбива отново. Поръсват се 75 г брашно, щипка сол и 45 грама грис, рендосва се лимонова кора и се ароматизира с ванилия - есенция, захар, ампула, екстракт или каквото имате. Разбива се отново и след това нежно се абсорбира белтъченият меренг.

Сместа се прехвърля в тавичка и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за 25-30 минути. Охлажда се и се залива с топъл сироп от 300 г захар, 525 мл вода и сока на 1/2 лимон. А след това можете да поднесете с бита сметана и листа мента или сладко от плодове. Ако имате търпение и изчакате да се напои, ще е още по-вкусно. Гледайте във видеото на Миро по-горе как точни се прави този сладкиш, подходящ и за гости.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта