Регистрация

Пъстърва с кралски печурки

Пъстърва с кралски печурки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3662

Пъстърва на тиган с гъбен сос и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пъстървата е уникална риба и може да се сготви почти с всичко. Ето една моя хрумка за  интересно блюдо с гъби.

Необходими продукти:

  • 2 пъстърви
  • 250 грама кралска печурка - можете да си я купите на пазара Кирков - не е скъпа и е много вкусна
  • 1 глава кромид лук
  • 25 грама краве масло
  • 2 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • 1с.л. брашно
  • соев сос
  • полвин връзка копър
  • оцет за мариноване на рибата

Начин на приготвяне:

Подготовка от предишния ден за рибата - измивате и осолявате хубаво рибата, после поръсвате и хубаво втривате в нея смлян черен пипер. Обилно поливате с оцет. Държи се на студено в хладилника за минимум 3 часа, най- добре за денонощие.

В тиган нагрявате олио и в него пържите пъстървата докато кожата й придобие кафеникава коричка. Вадите и слагате в съд с капак, да се задуши. Предварително сте си нарязали лука на ситно и гъбите на полумесеци. В същия тиган, в който пържихте рибата, разтопете маслото и 2 с.л. олио. Започнете да запържвате гъбите и лука. Аз ги поливам със соев сос по време на термичната обработка.

Когато вече са готови, разбийте брашното в чаша студена вода и после разбъркайте със сместа в тигана. Гъбите придават много приятен кафяв цвят на соса. Накрая добавете и нарязания на ситно копър. С готовия сос залейте задушената риба и оставете да се задуши за още 10 мин.

Приятен апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта