Регистрация

Пъстърва с гъби и сметана

Пъстърва с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1745

Печена пъстърва със сос от сметана и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 неголеми пъстърви
  • 400 г печурки
  • 100 г масло
  • 300 мл течна готварска сметана
  • 1 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сокът на 1 лимон
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Рибите почистете добре и обтрийте щедро вътрешно и външно със сол и пипер.

2. Гъбите почистете и нарежете на шайби. Чесъна наситнете.

3. В тиган разтопете малко масло и запържете в него пъстървите за по 4 минути от страна. Прехвърлете ги в тавичка, в която ще са плътно една до друга, но няма да се застъпват. Включете фурната да загрява на 180 градуса.

4. В тигана от запечатването на рибата добавете 1 с.л. олио и 50 г масло. Запържете гъбите. Добавете сметаната, чесъна, лимоновия сок и останалото масло и с получения сос залейте рибата.

5. Печете за 15-20 минути във фурна. След изваждане поръсете с наситнен копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта