Регистрация

Пържен костур с чеснов сос



Пържен костур с чеснов сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 8555

Филе от риба на тиган със сос от кисело мляко и тахан и гарнитура от домати и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.05.2017

Филе от нилски костур на тиган готвят Лора и Стоян, като залагат еднакво количество енергия в направата на самата риба и на гарнитурата и соса, с които се поднася. В пърженето на костура няма нищо сложно - филетира се, нарязва се на парчета и се подсушава. След това се овкусява със сол и пипер и се готви в съвсем малко зехтин до позлатяване на коричката. Малко преди да се извади от тигана, се доовкусява с наситнена суха люта чушка, като водещите използват пеперончино, но вие можете да се спрете на друг вид по избор.

Следва направата на соса, за който се смесват кисело мляко и тахан с лимонов сок, сол и чесън. Прави се и свежа салата от наситнени маслини, смесени с чери домати и червен лук. Рибата се поднася върху соса, а салатата се сервира в страни, за да прави компания на вкусното основно ястие.

Рейтинг и коментари

5 отлична
7
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта