Регистрация

Пържени фрикадели в доматен сос

Пържени фрикадели в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 895

Панирани кюфтета в доматен сос с чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 1 голяма консерва белени домати на кубчета (около 800 г)
  • 3 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз
  • 1 яйце
  • 1 филия хляб
  • кимион
  • 1 с.л. с връх захар
  • 2 филии хляб
  • 50 г брашно
  • 50 мл олио
  • чушка по желание

Начин на приготвяне:

1. Отрежете 2/3 от едната глава лук и го наситнете. Смесете с каймата в тава. Добавете наситнен магданоз, сол, пипер и яйцето. Хляба накиснете под течаща вода, изстискайте хубаво и след това наронете при каймата. Замесете.

2. Сгорещете 30 мл от олиото в тиган. С ръце оформяйте малки кюфтенца. Овалвайте ги в паничка с брашно и пържете от всички страни докато хванат коричка. Прехвърлете в чиния да си изчакат реда.

3. Нарежете останалия лук на полумесеци. Ако ще ползвате и чушки - нарежете и тях. Можете да добавите пикантно чушле, за да направи соса по-питателен.

4. Сгорещете останалото олио в тенджерка. Запържете лука до прозрачност, добавете и чушките и гответе до омекване. Добавете 1 с.л. брашно и го разбъркайте хубаво.

5. Залейте с доматите, добавете намачкания на паста чесън и захарта и оставете да къкри до желаната степен на сгъстяване.

6. Подправете със сол и пипер, върнете кюфтетата в ястието и оставете на слаб огън да къкрят 7-8 минути.

7. Поднесете с поръска от пресен магданоз и хляб за топкане на апетитния сос.

 

Снимка: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта