Регистрация

Пържени китайски спагети със свинско

Пържени китайски спагети със свинско
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3659

Спагети със запръжка от месо с лук. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. чесън/лук шалот, нарязан
  • ½ краставица, нарязана на жулиени
  • 200 г свинска кайма
  • 2 с.л. сос за потапяне "Патица по пекински", сос барбекю или друг сос по избор
  • ½ с.л. олио
  • 1 ч.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 190 г плоски бели спагети
  • 30 мл вода (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите в тенджера с вода. Отцедете и заделете.

2. Почистете краставицата от кората и семената. Нарежете я на тънки ивици.

3. Сгорещете уок и налейте олиото.

4. Прибавете чесъна/лука шалот и запържете докато покафенеят леко.

5. Прибавете свинското и пържете като разбърквате до готовност.

6. Прибавете соса от печена патица, както и двата вида соев сос.

7. Прибавете вода и оставете да поври на слаб огън, ако предпочитате повече сос.

8. Поднесете спагетите с този сос.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта