Регистрация

Пърженица с окара

Пърженица с окара
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4660

Бабина рецепта с китайски пдправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 гр. окара (неразтворимите части от соя, които остават при производството на соево мляко)
  • 2 зелени чушки
  • 1 морков
  • глава лук
  • целина
  • магданоз
  • 300 гр. свинско
  • зехтин
  • соев сос
  • сос от стриди
  • мирин
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтин в тигана и добавете свинското. Запържете до пълна готовност.

2. Добавете нарязания лук, целина и морков и гответе до омекване.

3. Добавете соев сос, сос от стриди и мирин на вкус. Прибавете и окарата. Тя ще поеме целия сос, така че може да се наложи да добавите допълнително соев или друг сос, тъй като самата окара няма собствен вкус.

4. Добавете зелените чушки и магданоза. Смесете всичко много добре и гответе още няколко минути.

5. Добавете сусамово олио и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта