Регистрация

Пържена риба треска и чипс

Пържена риба треска и чипс
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8601

Британска рецепта за фиш енд чипс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 порции прясна риба треска
  • 1 купичка брашно за рибата
  • 225 г самонабухващо брашно
  • 330 мл нискоалкохолна студена бира
  • 6/8 големи картофа нарязани на тънки филийки за чипс
  • (малцов) оцет
  • сол и пипер
  • около 2 литра олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте тигана до 180 градуса.

2. Изпържете картофите, нарязани на тънко докато омекнат, но преди да потъмнеят. Извадете ги от мазнината и ги оставете настрани.

3. През това време смесете самонабухващото брашно и бирата. Целта е да се получи плътна и хомогенна кремообразна консистенция. Ако е необходимо разредете с още бира.

4. Подправете порциите риба треска със сол и пипер. Поръсете я с брашно, за да може сместа да полепне по рибата по-добре. Потопете рибата в бирената смес, докато я покрие изцяло.

5. Пържете рибата в мазнината с температура 180 градуса около 10 минути до златисто. Следете количеството олио да не намалява, добавяйте помалко, за да не го охлаждате прекалено много докато пържите.

6. Когато опържите рибата, оставете я настрани.

7. Сложете отново картофения чипс в същата мазнина и го пържете още няколко минути до златистокафяво.

8. Сервирайте рибата добре осолена, отгоре поръсена с малцов оцет.

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта