Регистрация

Пържена бобена салата с масло и лук

Пържена бобена салата с масло и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5605

Салата с боб, магданоз и червен лук, жарната на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама боб
  • 2 глави червен лук
  • 1 голяма връзка магданоз
  • 1 бучка масло от 125 грама
  • вода за варене на боба
  • сол на вкус (или солена универсална подправка)

Начин на приготвяне:

1. Сварете боба по традиционния начин – накиснете го от вечерта, изхвърлете водата преди готвене, кипнете го с втора вода, излейте и нея след кипване, сипете трета и варете до олющване на зърната при духване, без да солите по време на термичната обработка.

2. Отцедете сварените бобени зърна от водата. С гевгир става най-лесно и качествено.

3. Нарежете на ситно лука, а маслото сгорещете в тиган.

4. Запържете лука до прозрачност, добавете бобените зърна и пържете при постоянно разбъркване докато не поемат изцяло маслото.

5. На угасен котлон добавете сол или универсална подправка на вкус и наситнения магданоз.

6. Сервирайте като гарнитура или предястие.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта