Регистрация

Пълнено свинско с бекон, гъби и пушено сирене

Пълнено свинско с бекон, гъби и пушено сирене
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 17780

Руло от свинско бонфиле с вкусна гъбена плънка и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско бонфиле
  • 200 г пресни печурки
  • 150 г пушено сирене
  • 150 г бекон
  • 100 г кашкавал – настърган
  • 100 г крема сирене
  • 30 г горчица
  • 150 мл бяло вино
  • мащерка
  • чубрица
  • черен пипер
  • сланина (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разрежете контрафилето през средата по широчина, като не го дорязвате докрай, така че месото да стане тънко на един цял лист.

2. От едната страна намажете месото с крема сирене, а върху него и с горчица.

3. Нарежете гъбите и бекона на кубчета, пушеното сирене на кръгчета, а сланината – на ленти.

4. Наредете кръгчетата пушено сирене малко след началото на месото (така че да може да се завие на руло), а върху тях разпределете гъбите, бекона и поръсете с подправки на вкус. Най-отгоре сложете лентите сланина по желание. Завийте рулото и го завържете с конец, така че да остане стегнато.

5. Поставете в подходяща тава, на дъното на която сте изсипали бялото вино. Добавете и 200 мл вода. Покрийте хубаво тавата с метално фолио.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 1.40 часа, след което махнете фолиото и допечете за още половин час.

7. Веднага щом извадите от фурната, поръсете с настърган кашкавал.

8. Поднесете топло с любимия си сос за меса и лека гарнитура.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта