Регистрация

Пълнено зеле с кайма

Пълнено зеле с кайма
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3162

Странни зелеви сарми без увиване.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 къдраво зеле (може и обикновено)
  • 500 гр кайма (телешка или свинска)
  • 2-3 питки (или подобни багети от бял хляб)
  • 1 голяма глава лук
  • 2 яйца
  • 1/2 л зеленчуков бульон или вода, плюс кубчета бульон
  • сол и пипер
  • ким
  • зеленчуково олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно.

2. Накиснете хляба в малко вода и оцедете, смесете с яйцата и каймата, докато се получи хомогенна смес.

3. Прибавете наситнения лук.

4. Подправете сместа със сол и пипер.

5. Измийте зелката и накъсайте на отделни листа, като отстраните твърдите им части.

6. Загрейте малко олио в тенджерка.

7. Прибавете един слой листа от зелката на дъното на тенджерката.

8. Поръсете щедро листата с ким и прибавете сол.

9. Направете кюфтенца от сместа с каймата и ги подредете в друг слой върху зелето.

10. Прибавете още един ред зеле и ким и повторете всичко, докато свършат продуктите.

11. Отгоре изсипете зеленчуковия бульон.

12. Оставете на слаб огън, така че да не загори, но достатъчно силен, че да се сгови.

13. Гответе около 1/2 час, до пълна готовност на зелето и месото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта