Регистрация

Пълнени чушки с кайма и моркови

Пълнени чушки с кайма и моркови
Средно   |   Порции 5-7   |   Видяна: 2758

Пиперки със запръжка от месо и сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 грама кайма смес
  • 1 кг чушки
  • 2 големи моркова
  • 2 глави лук
  • 1 ч.ч. ориз (по-добре бланширан)
  • 3 с.л. заквасена сметана + още сметана за поднасяне
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза с вода, но не до пълна готовност.

2. Рендосайте морковите, а лука наситнете.

3. Запържете лука в сгорещената растителна мазнина до леко покафеняване и след това добавете и морковите.

4. Прибавете в тигана каймата и ориза, разбъркайте хубаво, оставете да се готви за няколко минути и след това овкусете със сол и пипер.

5. Измийте чушките и ги почистете от дръжките и семките. Напълнете ги с така приготвената запръжка.

6. На дъното на тава сипете 3 с.л. сметана и я разстелете с малко вода. Подредете чушките там.

7. Печете в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна за 40-тина минути.

8. Поднесете със заквасена сметана за гарниране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта